Ferm Rental

Jouw partner in het creëren van onvergetelijke ervaringen.

Bij Ferm Rental geloven we dat elk evenement een verhaal verdient dat verteld moet worden. We zijn meer dan alleen een verhuurbedrijf.

Onze missie is eenvoudig maar krachtig: we willen jou volledig ontzorgen en een een totaal leverancier zijn voor al jouw evenementbehoeften. 

Ferm Rental voorziet events van geluidsinstallaties tot porselein

Als student was Pieter Geusens al een ambitieuze en actieve jongeman. Terwijl hij studeerde, voorzag hij evenementen van techniek- en geluidsinstallaties. Een succes, zo bleek, en hij breidde zijn portfolio verder uit in de jaren die volgden. Vandaag verruilt Pieter hoe hij met zijn bedrijf Ferm Rental particulieren en bedrijven voorziet van eventmateriaal en hoe hij tegelijk strategisch omgaat met de huidige uitdagingen van de eventsector.

In de regio rond Genk staat Ferm Rental bekend als toalleverancier van eventmateriaal. Pieter Geusens koos heel bewust voor het statuut van zelfstandig ondernemer. “Wij willen onze klanten zo goed mogelijk verzorgen door het aanbieden van een ruim assortiment. Zo helpen we een cateraar te voorzien van juist het juiste glaswerk en porselein. Maar evendier ook komen koppels en de families bij ons de organisatie van een gezellige familiefeest. Maar staan we bijvoorbeeld ook klaar om koppels een onvergetelijke huwelijksdag te bezorgen.”

 

Ontzorgende rol

En de materialen lopen ver uiteen: van projectorschermen en belichting tot glaswerk en porselein. “Ik ben inmiddels vijf jaar actief als professional,” vertelt Pieter. “Daarvoor was het eigenlijk meer een uit de hand gelopen hobby. Ik begon eerst met het huren van installaties, maar breidde snel mijn aanbod uit. Tegenwoordig kunnen particulieren, cateraars, bedrijven en festivals op ons rekenen. Uiteindelijk kwamen mijn vrienden vaak met de vraag naar videos, meubels en glaswerk.” Pieter geeft aan dat het fijn is om zoveel mensen gelukkig te kunnen maken. “Niet altijd makkelijk, maar zoveel mensen te zien genieten, dat blijft motiveren. Het komt neer op heel veel werk en blijven bij leren. Wij moeten elke keer opnieuw voldoen aan 200% om hoogwaardige materialen te kunnen leveren,” vertelt Pieter met een glimlach.

“Dat ene aanspreekpunt zijn voor de klant en alle gasten een wauw-gevoel bezorgen… Daar gaan we voor.”

Flexibel schakelen

Wij: dat zijn Pieter en een vijftal voltijdse freelancers. “In drukke tijden hebben we echt een flink team nodig. Gelukkig hebben we dat altijd weer goed weten op te bouwen. Tijdens de pandemie merkten we hoe zwaar de events en festivalsector het had, maar we zijn erin geslaagd om ook door die periode ons werk te blijven volbrengen. Dankzij die flexibiliteit waren we in staat om periodes van afwezigheid of weinig omzet goed te overbruggen en hoefden we niemand te ontslaan.”

Totaal leverancier

Hun tijdelijke uitstap naar een andere sector heeft ook voordelen opgeleverd. “Er zijn synergiën ontstaan waar we nu de vruchten van plukken,” legt Pieter uit. “Zo worden we vandaag regelmatig aangesproken door elektriciens om audiovisuele installaties te plaatsen in bijvoorbeeld horecazaken en installeren we muziekinstallaties voor achtergrondmuziek in bioscopen of zelfs in fitnesscentra.”

Maar ook daarbuiten wordt Ferm Rental inmiddels weer volop geboekt, want de evenementen sector is aan het heropleven. “Ik heb inmiddels een kolom balansen, dus het loopt als positief uit. Elke dag werken we klok rond om al onze klanten de beste ervaring te geven. Wij blijven continu zoeken naar nieuwe manieren voor de toekomst, al zitten we nog in een beginfase. Onze basis is onze service.”